Let's talk about

INTRADERMALE VACCINATIE

Let's talk about

INTRADERMALE VACCINATIE

Naaldloos intradermaal vaccineren biedt meer werkgemak

Juiste keuzes in bedrijfsmanagement zorgen voor meer werkgemak en werkplezier en minder stress, kortom: rust in de stal voor varkenshouder en dieren. Het vaccineren van biggen en zeugen is en blijft een arbeidsintensief proces, niettemin van essentieel belang voor gezonde, productieve dieren.
In de stal wordt er meer en meer gebruik gemaakt van naaldloze injectieapparaten. Deze nieuwe standaard in vaccineren is efficiënt, diervriendelijk én biedt bovendien meer werkgemak. Bij een enquête onder gebruikers geeft 75% aan dat deze manier van vaccineren werk en tijd bespaart in vergelijking met de vorige manier van vaccineren.

Voordelen van het injectietoestel Hipradermic®

  1. De Hipradermic® is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen, iedere werknemer kan er dus mee overweg.
  2. De kans op fouten is gering door de slimme technologie die ervoor zorgt dat er altijd met de juiste druk en dosis gevaccineerd wordt.
  3. Doordat het apparaat licht van gewicht en ergonomisch ontworpen is, en er geen trekker bediend hoeft te worden, kunnen veel doseringen worden toegediend  zonder vermoeid te raken.
  4. Voor extra werkgemak is het ook mogelijk om handsfree te vaccineren door het apparaat in een standaard op een behandelkar of de hokafscheiding te plaatsen.
  5.  De slimme technologie en RFID-chips in het etiket van de flesjes houden daarnaast voor u bij hoeveel dieren u per sessie gevaccineerd heeft en hoeveel dosissen er nog in het flesje zitten. De LED-indicator helpt u herinneren het flesje tijdig te vervangen, en er kan niet meer gevaccineerd worden nadat alle dosissen uit het flesje zijn.

De foutgevoeligheid van het vaccinatieproces neemt dus op verschillende punten af, waardoor de kwaliteit juist toeneemt.

Benieuwd naar meer informatie en specificaties van de Hipradermic® en naaldloze vaccinatie? Kijk op www.naaldloosvaccineren.nl

Ontdek ook onze andere ‘Let’s talk about’ reeksen:

PRDC

ESPHM 2023

ZEUGEN-
VACCINATIE

PRRS

ZEUGEN-
STERFTE

REPRODUCTIE

BIGGEN-
VACCINATIE

NEONATALE
DIARREE

SLINGER-
ZIEKTE

INTRADERMALE
VACCINATIE